Velimir Miličević juče je trčao od Prijedora do Novog Grada, a za dionicu od 31 kilometra bilo mu je potrebno 2 časa i 33 minuta.
Bila bi ovo jedna obična informacija da se radi o aktivnom trkaču, maratoncu, ali Miličević se sportom bavi rekreativno i u slobodno vrijeme voli da trči.
Velimir se za ovaj korak odlučio na svoj 39.rođendan, a kako nam je rekao, ovim činom je želio da bude primjer mladima da se bave sportom, odnosno da što manje vremena provode po ugostiteljskim objektima i uz mobilne telefone. Njega je od Prijedora do Novog Grada pratio prijatelj, koji mu je povremeno bio na usluzi za vodu, ali i da fotografijama zabilježi njegov poduhvat.
Velimir Miličević, za mlade Novljane poznatiji kao Velja, rodom je iz Dvora na Uni, iz susjedne Hrvatske, ali nakon ratnih dešavanja sa porodicom se preselio u Novi Grad, gdje i danas stanuje. Po stručnom zvanju je veterinarski tehničar, ali ne radi u svojoj struci. Kako nam je rekao, sport mu je u krvi, te se nada da će ovo biti jedan mali primjer mladima da se opredijele za neku vrstu sportske aktivnosti.

izvor: radio novi grad