Zbog ubistva načelnika krim policije PU Prijedor Radenka Bašića u Prijedor je stigao i direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević, potvrđeno je za Srpskainfo.

Prema našim informacijama, on je ubrzo nakon saznanja za ubistvo stigao u Prijedor, gdje je upoznat sa svim dešavanjima do sada.

Policija je do sada privela više osoba na razgovor, provjeravaju se alibi i motivi zbog kojih bi neko pucao na Bašića. Istragu oko ubistva načelnika Krim – policije PU Prijedor Radenka Bašića preuzelo je Republičko tužilaštvo, potvrđeno je u MUP Republike Srpske. Oni su pojasnili da policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS i Policijske uprave Prijedor, pod nadzorom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika oblika privrednog kriminala Republičkog tužilaštva, preduzimaju mjere i radnje u okviru istrage teškog ubistva, a sve u cilju pronalaska počinioca ovog krivičnog djela.

Kako saznajemo od mještana, Bašić je ubijen kada ga je ubica sačekao dok je kao pješak krenuo na posao ali čak ni oni koji žive u neposrednoj blizini nisu jutros čuli pucanj.

– Išao sam jutros po burek, vidim policiju, mislio sam da je opljačkana banka, ali sam vidio da je ubijen Bašić. Kunem se zdravljem, duša je bio ljudska. Svi smo bez teksta, zašto baš njega. Radio je svoj posao olovkom ne palicom. Živio je skromno u zdravom porodičnom okruženju. Ne vjerujemo da je Radenko ubijen dok ne vidimo smrtovnicu, toliko je bio miran i beskaran stalno okružen djecom. Skromno se ponašao – rekao je za “Nezavisne” jedan od mještanina.