Udruženje dijabetičara iz Prijedora je u humanitarnoj akciji “Za Đoleta” skupilo 5.320 KM za kupovinu inzulinske pumpe petnaestogodišnjem dječaku Đorđu Doklestiću iz grada na Sani.

Budući da se inzulinska pumpa koju je ovaj dječak koristio pokvarila, a da je za kupovinu nove potrebno čak oko 5.000 KM, članovi Udruženja dijabetičara svim silama su se založili  da ovaj dječak dobije novu pumpu koja će olakšati njegovu bitku sa dijabetesom.

Predsjednica ovog udruženja Svetlana Čeko izjavila je da su novac skupili na humanitarnoj večeri koja je održana u lokalnoj poslastičarnici.

– Zadovoljni smo odzivom za učešće u ovoj humanitarnoj akciji. Podržali su je Grad Prijedor i gradonačelnik Slobodan Javor, članovi Udruženja i roditelji djece koja su članovi Udruženja, Kolo srpskih sestara, Licitacija Prijedor, predstavnici Ujedinjene Srpske, aktiv žena SNSD, kafe slastičarna “Minja”, Udruženje “Anemona”, Udruženje paraplegičara Prijedor kao i ostali prijatelji našeg Udruženja. Svima im se mnogo zahvaljujemo – izjavila je Čeko nakon uspješne humanitarne večeri.

izvor: Srpskainfo