Na Gradskom stadionu u Prijedoru, u susretu 30. kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, Rudar-Prijedor i Posušje utakmicu su završili bez golova (0:0). Iako su rivali za opstanak podijelili bodove “rudari” su u mnogo težoj situaciji.

U prvom poluvremenu igralo se dosta oštro, a što se tiče prilika gosti su ti koji su imali dosta zrelije šanse. Prvu izglednu šansu za domaće, već u prvoj minuti, imao je Jakupović ali je bio neprecizan i lopta je završila pored stative. Posušje uzvraća u sedmoj minuti preko Lauša, a zatim u 21. isti igrač ima veliku šansu, ali Šćekić je bio na visini zadatka.

Četiri minute kasnije Lauš se ponovo našao u odličnoj poziciji ali Šćekić brani i na odmor se odlazi bez golova.

Na otvaranju drugog poluvremena, izabranici Srđana Marjanovića zaigrali su mnogo bolje. Bilježimo dvije šanse Jakupovića no promjene rezultata nije bilo. Odličnu šansu u 65. minuti imao je i Marmat, s 15-ak metara, ali je lopta otišla preko gola.

Do kraja meča bilo je još nekoliko pokušaja s obje strane ali promjene rezultata nije bilo i ostalo je do kraja 0:0, što je rezultat koji domaću ekipu dovodi u jako tešku poziciju.

Rudar – Posušje 0:0

FK Rudar: Šćekić, Asani, Pekija, Pavlović, Santos, Burazor, Mandić, Knežević, Sajak, Jakupović, Redžić.

HŠK Posušje: Horkaš, Milanović, Bešlić, Landeka, Krišto, Maglica, Serdarušić, Pavković, Lučić, Horić, Lauš.

Album sa fotografijama sa ovog susreta možete pogledati OVDJE!