U utakmici 31. kola m:tel Premijer lige BiH u Trebinju je odigrana veoma bitna utakmica za obje ekipe a slavili su fudbaleri Leotara 2:0. Bila je ovo grčevita borba u kojoj je Leotar osigurao opstanak,  dok je “rudare” ovaj poraz stavio u poziciju najozbiljnijeg kandidata za preseljenje u niži rang takmičenja. Rudar-Prijedor je na ovo gostovanje stigao sa željom da pokuša da pobijedi dok je Leotar također imao rezultatski imperativ, s tim da su Trebinjci zbog položaja na tabeli imali jedini cilj da ne izgube.

Na samom početku ovog meča nije bilo nekih uzbuđenja i većinom se igralo na sredini terena. Prvu ozbiljniju priliku je imala domaća ekipa u 19. minuti, ali je prečka zaustavila udarca Todorovića. Samo nekoliko minuta kasnije Santrač uzvraća, a Šćekić dobro interveniše.

Izabranici Srđana Marjanovića su nakon toga uspostavili inicijativu na terenu. Najbolju šajnsu imao je Mandić u 39. minuti, kada je izašao sam pred golmana Puletića, ali je lopta otišla preko gola.

Na početku drugog poluvremena Leotar je bio nešto agilniji ali su Sadiku i Pekija dobro intervenisali ispred gola Šćekića. U 65. minuti Santos je imao odličan prodor po svojoj strani, ali je na kraju Puletić uhvatio loptu u ruke ispred jednog igrača Leotara. Veliku šansu Leotar je imao u 72. minuti, ali Krstovski pogađa stativu. Krstovski je svojim ulaskom probudio ekipu Leotara i dao joj krila, da bi Dujaković u 76. minuti zatresao mrežu “rudara”.

A zatim u samom finišu utakmice na Policama prava drama. U sudačkoj nadoknadi pomalo diskutabilna odluka sudije Mujića, koji je dosudio penal za Leotar za koji će mnogi reći da nije ni postojao, što je izazvao salvu negodovanja od strane gostijućih fudbalera. Loptu je namjestio Dujaković, ali Šćekić brani. Međutim, sudija Mujić je pokazao da će penal biti ponovljen. Krstovski je namjestio loptu na jedanaest metara i pogodio za konačnih 2:0.

Nakon ove utakmice Leotar dva kola prije kraja ima 33 boda, sedam više od Rudara, te je matematički osigurao nastup u Premijer ligi i naredne sezone, dok Rudar-Prijedoru sada predstoji samo nada da mogu do kraja da stignu Slobodu koja ima tri boda više i utakmicu manje (danas igra protiv Borca u 16 časova na Tušnju) ili Posušje koje ima četiri boda više i utakmicu manje jer će danas ugostiti Zrinjski.

Leotar – Rudar 2:0

LEOTAR: Puletić, Milović, Stanojević, Čubrilo, Todorović, Dujaković, Santrač, Medan, Đurić, Perišić, Sekulović.

RUDAR PRIJEDOR: Šćekić, Sadiku, Pekija, Pavlović, Santos, Mandić, Dojčinović, Hodžić, Radulović, Zekanović, Jakupović.

Album sa fotografijama sa ovog susreta možete pogledati OVDJE!