”Pismo za izgubljenog putnika” naziv je zbirke poezije koja je večeras promovisana u Gradskoj čitaonici. Autor Kristina Plavšić iz Novog Grada ističe da se zbirka sastoji od ljubavne poezije, objavljena je prije tri godine, a sada je prvi put predstavljena prijedorskoj publici.

”Pjesme su pretežno ljubavne, mada pišem i rodoljubljivu te ostalu poeziju. Ova zbirka nastala je u periodu između 2016. i 2019. godine”, kaže Kristina.

Kristina Plavšić

Recenziju za ”Pismo izgubljenog putnika” napisala je Irena Stanković, kojoj nije prvi put da se pojavljuje kao recenzent Kristininih djela.

”Napisala sam recenziju za njenu prvu knjigu ‘Konci od snova’, nakon koje je objavila još dvije zbirke. Njena poezija je izrazito slikovita. Svaki stih podsjeća na potez kistom”, dodaje Stankovićeva.

Promocijom zbirke poezije ”Pismo izgubljenog putnika” završava se jedan krug konkursa za publikovana djela zavičajnih pisaca.

”Ovo je doprinos promociji zavičajnih pjesnika i uopšte zavičajnog kruga s područja prijedorske regije. S obzirom da smo mi matična biblioteka, zaduženi smo za promociju svih književnika”, navodi Gordana Vila, direktor Narodne biblioteke ”Ćirilo i Metodije”.

U narednom periodu, uslijediće drugi krug promocije knjiga zavičajnih pisaca, a planirano je da se predstavi sedam autora.

izvor: Kozarski