Magistralni put Prijedor-Banjaluka od sutra ujutro će cijelom trasom biti ponovo u funkciji. Dobru vijest, prije svega za vozače,potvrdio  je Radenko Crnogorac, direktor „Prijedorputeva“, firme koja je proteklih dana radila na rehabilitaciji dijela magistralnog pravca,od Ivanjske, preko Dragočaja, do prijedorske petlje. Zbog tih radova na tom dijelu magistralnog puta bila je potpuna obustava saobraćaja, a vozači su po izboru imali dva manje ugodna i nešto duža alternativna putna pravca.

– Radove smo završili dva dana prije roka. Riječ je o rehabilitaciji putne dionice u dužini od 9, 5 kilometara, dijela puta koji nema odgovarajuću obilaznicu. Zbog zahtijevnih radova, prvenstveno na asfaltiranju puta, dogovorena je potpuna obustava saobraćaja, a vozači zamoljeni za strpljenje. Imajući u vidu da je magistralni put izuzetno frekventan potrudili smo se da radove što prije završimo i prije roka – rekao je Crnogorac.

Radenko Crnogorac, direktor „Prijedorputeva“

Podsjećamo da su „Prijedorputevi“ u proteklom periodu završili rehabilitaciju puta od Kozarca do Ivanjske, a s novom dionicom to je 37,5 kilometara puta. Vrijednost investicije,po tenderu „Puteva RS“,  iznosi oko 22 miliona maraka.

izvor: Kozarski