Nikola Ivković

Prijedorski bokser Nikola Ivković, jutros je krenuo za Sarajevo gdje će se pridružiti BH timu i s njima, u utortak, otputovati u Alžir na XIX Mediteranske igre koje će se održati u alžirskom gradu Oranu. Na ovom međunarodnom sportskom takmičenju, koje se održava svake četiri godine, učestvovaće sportisti iz 26 država sa 3 kontinenta, Evrope, Azije i Afrike. Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine učestvovaće sa 48 sportista u 11 sportova. Naš Nikola Ivković je jedini iz RS-a u ekipi od devet boksera iz BiH. Nastup na ovako značajnom takmičenju obezbjedio je u ringu.

Nikola Ivković s trenerom Željkom Stegićem

– Dvanaesti put uzastopno sam Državni prvak BiH u svojoj kategoriji tako da sam na taj način obezbjedio odlazak na Mediteranske igre – rekao je Ivković za naš portal.

Naglašava koliko je bilo teško i zahtjevno obezbijediti učešće na velikom takmičenju kao što su Mediteranske igre jer je borba u ringu jedno a finansijska situacija drugo.

Nikola Ivković

– Zahvalio bih se svim ljudima koji su mi pomogli a naročito Gradskoj upravi bez čije pomoći ne bih mogao otići na ovo Međunarodno takmičenje, gdje ću popuniti normu za Olimpijske igre koje će se održati 2025. godine u Parizu – kaže Ivković i dodaje da će dati sve od sebe da postigne dobre sportske rezultate i na najbolji način promoviše svoj grad Prijedor i BiH.

Programom manifestacije, predviđeno je da ceremonija svečanog otvaranja 19. Mediteranskih igara bude održana u subotu, 25. juna 2022. godine, dok je ceremonija svečanog zatvaranja igara predviđeno u utorak, 05. jula 2022. godine.

infoprijedor.ba