Prijedorski bokser Slađan Janjanin prije dva mjeseca pozvan je u Ameriku, tačnije u Boston, u kamp dobro poznatog menadžera i promotera Michaela Reyesa. Janjanin je prvi bokser iz BiH, koji je dobio tu priliku da se priprema u ovako prestižnom Američkom kampu. Dobro se tamo snašao, vrijedno i marljivo trenirao i prije dvadesetak dana imao svoj prvi meč u Americi. Iako je više pokazao u ringu taj meč je izgubio na poene protiv domaćeg boksera Kendricka Ball Jr. ali je ostvario svoj san, da boksa u Americi. Nakon toga Janjanin je nastavio sa treninzima dva puta dnevno ali imao je taj peh da ga zakači korona virus prije petnaestak dana. Danas je za naš portal rekao da se osjeća prilično dobro i da nije želio da odbije meč.

Protivnik mu je dvadesetšestogodišnji Uzbekistanac Bektemir Rozmatjon Ogli Meliqoziyev koji ima 10 profi borbi od kojih je devet puta pobjedio, od toga sedam puta nokautom a pretrpio je samo jedan poraz. Meliqoziyev je 2014 osvojio zlato na Azijskom prvenstvu za mlade (do 19 godina). Iste godine osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama za mlade u Tokiju. Osvajač je zlatne medalje 2014 na Svjetskom prvenstvu za mlade (do 19 godina) koje je održano u Dohi. Osvojio je zlatnu medalju 2015. godine na Azijskom prvenstvu u Bankoku (Tajland), zlatnu medalju 2015 na Svjetskom prvenstvu u Pekingu, srebrnu medalju 2016 na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiro.

Naš bokser je nešto iskusniji, što se tiče profi boksa, jer ima 43 borbe iza sebe, od čega 32 pobjede (24 nokautom) i 11 poraza. Borba će se održati u subotu, Fort Wortu, u ogromnoj areni u predgrađu Dalasa. Meč je zakazan u 10 rundi. Ova borba je kvalifikovana kao Golden Boy Promotions iza koje stoji proslavljeni bokser Oscar De La Hoya.