Poznati književnik i novinar Mihajlo Orlović promovisao je večeras u Prijedoru roman “Ničija kuća” i zbirku poezije “Orlice”. “Ničija kuća” sadrži autobiografske elemente, opisujući sudbinu jedne poštene porodice, koja nastoji da se snađe u nepoštenim vremenima, nakon egzodusa 1995. godine, rečeno je na književnoj večeri u Lapidarijumu Muzeja Kozare. Govoreći o najnovijoj zbirci poezije, autor je rekao da je sam naziv “Orlice” nastao kao asocijacija na ptice koje polijeću i žele da odlete, a takođe ima poveznicu sa njegovim prezimenom.

“To su kratke pjesme, nalik sentencama, kao nešto što izleti, živi i jednostavno odleti. U vremenu kada je poezija skrajnuta, neophodno je vratiti stihove čitaocima, na način da se on ponovo nađe u tom senzibilitetu i osjećanjima”, rekao je Orlović.

Ovo je samo dio bogatog opusa ovog plodnog autora, koji iza sebe ima 27 djela. Zastupljen je u više antologija proze i poezije. Muzičko-književno veče, u kojem je učestvovao i novinar Saša Berendika, održano je u organizaciji Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije”, u okviru manifestacije “Prijedorsko ljeto kulture”.

Kozarski