Rudar Prijedor se nakon ispadanja iz Premijer lige Bosne i Hercegovine našao u veoma teškoj situaciji. Naime čak 20 igrača je napustilo klub pa je novi trener Zoran Bujić imao veoma težak posao.

Odmah na startu prvenstva očekuje ih derbi protiv Krupe”osvajača duple krune”.

– Prva utakmica i odmah derbi protiv osvajača “duple krune”, ekipa koja je doživjela minimalne promjene a važe za jedan od jačih i organizovanijih klubova. Imaju određen kvalitet što su pokazali prošle sezone svojim uspjesima. Očekuje nas teška utakmica i mi imamo svoje adute i ambicije. Ne idemo sa bijelom zastavom mi smo Rudar Prijedor i klub koji mora u svaki meč da ide na pobjedu – rekao je trener Bujić.

Trener se zatim osvrnuo na veliki broj inostranih igrača i objasnio šta se desilo.

trener Zoran Bujić

– Rudaru je otišlo 20 igrača. Zatekao sam samo dva standardna i dva povremena prvotimca uz jednog povrijeđenog. To nije alibi. Mi smo onda napravili strategiju gdje smo vratili sve igrače koji su prošli mlađe kategorije Rudara to nam je bio prvi cilj. Uz te igrače smo napravili širi spisak gdje smo mogli da napravimo selekciju. Poslije toga da bi dobili na kvalitetu doveli smo pojačanja. Malo se bunimo na strane igrače ali istina je bolna. Tržište je strašno siromašno. Igrače koje smo htjeli da dovedemo nismo mogli finansijski da ispoštujemo. Zbog toga smo doveli strane igrače koji će donijeti taj željeni kvalitet da budemo konkurenti – objasnio je trener Rudar Prijedora.

Pred derbi protiv Krupe trener ima problema jer ne može da računa na Nemanju Pekiju, Danila Marmata i Mohameda Keitu.

– Momci koje odredim za utakmicu ispoštovaće dogovor. Od početka želimo da izgradimo svoj stil igre. Da se borimo za grb, za Rudar i navijače. Mene bije glas da sam defanzivni trener a to nije tačno ja samo želim da igrači svojim pristupom vrate publiku. Da navijači osjete da se borimo za klub za njih i da prepoznaju da nam je stalo. Želimo da takvim pristupom vratimo navijače. Sve što tražimo je vrijeme jer se za 20 dana ne može napraviti ekipa. Ali radimo dobro i želimo da budemo konkurentni ekipama u vrhu – dodao je Bujić.

Kapiten Nemanja Marić je rekao da je ekipi potrebno još vremena.

Nemanja Marić

– Situacija je dobra, novi momci su tu i tek se upoznajemo i treba nam vremena da sve uklopimo. Atmosfera je dobra spremali smo se dobro, idemo u goste jakom protivnik možda u najgorem trenutku igramo protiv njih, ali znamo dobre i loše strane. Moramo se nadati najboljem i ići na pobjedu pa ćemo vidjeti šta će to da donese – poručio je Marić.

Derbi se igra u Krupi na Vrbasu u subotu 6.avgusta u 17:30 časova.

Srpskainfo