Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor je danas sa saradnicima obišao radove na izgradnji trotoara oko Osnovne škole “Petar Kočić” na Urijama i oko dječijeg vrtića. U pitanju je trotoar u dužini od 563 metra i širine dva metra, a vrijednost projekta je 74.000 KM.

“Ovo je opšte poznat i dugogodišnji problem koji mještani Urija čekaju da se riješi više od decenije i mada su se do sada u više navrata obraćali prethodnoj Gradskoj upravi, nije bilo sluha za to”, izjavio je Javor novinarima.
On je dodao da s obzirom na podatak da ovu školsku ustanovu pohađa oko 1200 učenika frekvencija đaka je ovdje svakodnevno izuzetno velika.
” Bezbjednost djece nam je najvažnija i upravo iz tog razloga mi smo odredili da ovo bude jedan od prioriteta”, naglasio je Javor.
On je dodao da se projekat realizuje uz pomoć Vlade Republike Srpske i da se time još jednom pokazuje da je važna saradnja između republičke i lokalne vlasti.

Slobodan Javor. gradonačelnik Prijedora

” Kao rezultat te odlične saradnje je i ovaj projekat kao i mnogi projekti koje smo realizovali u toku ove godine, kao i mnogi koji će biti realizovani do kraja godine. U prethodnih nekoliko dana smo dobili određena sredstva Vlade Republike Srpske uz pomoć kojih ćemo uspjeti da realizujemo planirano, a neki od tih projekata su završetak sportske dvorane u Omarskoj za koju je obezbijeđeno 2 miliona KM, zatim početak izgradnje kanalizacione mreže u Omarskoj milion KM i sufinansiranje parohijskog doma. Pored toga, tu je izgradnja vodovodne mreže u Velikom Palančištu, Kavaništu i Starom voćnjaku i ta naselja će zahvaljujući Vladi Republike Srpske dobiti vodu”, rekao je Javor.
On je dodao da je planirano raspisivanje tendera u narednom periodu za rekonstrukciju i izgradnju saobraćajnica širom grada.
” Kao što smo i najavili radićemo u kontinuitetu i zahvaljujući toj odličnoj saradnji sa republičkim institucijama imamo i završene i realizovane projekte”, rekao je Javor.
Direktor OŠ ” Petar Koćić” Gorana Bosančić izrazila je zadovoljstvo što je kao rukovodilac ove velike škole dočekala izgradnju trotoara.
” To je početak brige o djeci, posebno u ovom naselju gdje godinama ukazujemo na probleme za naše najmlađe sugrađane. Drago mi je što ova lokalna vlast to nije svela samo na obećanje”, rekla je Bosančićeva.
Direktor preduzeća ” Prijedorputevi” Radenko Crnogorac izjavio je da je ovo zadnji segment okvirnog sporazuma koji je prošle godine potpisan sa Gradskom upravom u iznosu od tri miliona KM i u okviru kojeg su realizovana četiri pojedinačna ugovora u kojima je odrađeno šezdesetak lokacija od lokalne putne mreže do gradskih saobraćajnica. On je dodao da očekuje završetak radova na ovom trotoaru u narednih sedam dana.

Prijedorgrad.org