Ulični umjetnik iz Inđije, Dejan Ivanović Vuper, uprkos kišnim periodima ovih dana uspješno oslikava mural na bočnom zidu zgrade Pošte Srpske.

Na muralu su naslikani brat i sestra, Prijedor i Inđija, koji su zagrljeni i sjede u polje pšenice. “Volim da radim scene iz djetinjstva. Za ovaj mural uslikao sam moje komšije iz sela Unu i Nikolu koji su brat i sestra da mi posluže kao modeli. Njihova porodica je potekla iz vaših krajeva, Una je zapravo po rijeci Uni dobila ime, tako da je tu još jedna simbolika ovog murala” naglasio je Vuper, dodavši da je počastvovan što će se i njegov mural nalaziti na jednom od zidova grada Prijedora poznatog kao grada murala. –
Monja Kasalović, načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti se zahvalila umjetniku Vuperu i svim onima koji su poklonili ovaj mural. “U konačnici druženja sa našim prijateljima iz bratske Inđije imamo priliku da danas otvorimo i mural kojeg nam je poklonila Opština Inđija. Iako je završen program ovogodišnje manifestacije “Dani Inđije u Prijedoru” i dalje nastavljamo saradnju i već sada planiramo aktivnosti za slijedeću godinu, kao što su uvratna posjeta najboljih učenika Prijedora Opštini Inđija, kulturna razmjena u tom smislu i u junu mjesecu naša udruženja građana koja se bave etno vezom gostovaće u etno koloniji u Inđiji.”

izvor: Prijedorgrad.org