Samo mjesec dana nakon povratka iz Amerike, gdje se pripremao u kampu dobro poznatog menadžera i promotera Michaela Reyesa u Bostonu, naš profi bokser Slađan Janjanin se večeras ponovo našao u ringu. Kao ni do sad ni ovaj put nije želio odbiti borbu pa se tako odazvao na revijalni meč. Janjanin je ukrstio rukavice sa domaćim bokserom dvadesetdvogodišnjim Larsom Burryem koji iza sebe ima 23 profi meča. Boksao je 2018. godine u Tanzaniji a 2019. se borio za Prvaka Evrope.

Borba je održana u Štutgartu i trajala je četiri runde a Janjanin je, iako je dva puta protivnika slao na pod, pobijedio na poene. Prva runda je protekla u ispitivanju protivnika da bi već u drugoj rundi naš bokser serijom preciznih udaraca Nijemca poslao na pod.

Burryu je sudija brojao i u četvrtoj rundi i sreća je za domaćeg boksera što je to bila zadnja runda.

Janjanin je večeras, odmah nakon ove borbe, za naš portal najavio jaku međunarodnu boksersku reviju koju namjerava organizovati, ako bude financijske pomoći sponzora, u našem gradu krajem oktobra ili početkom novembra gdje bi se pojavilo dosta dobrih boksera kako domaćih tako i stranih.