Delegacija grada Prijedora koju čine predsjednik Skupštine grada Mirsad Duratović i načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović prisustvuje obilježavanju Dana opštine Velenje.

Gradovi Prijedor i Velenje su pobratimski gradovi od velikih poplava 2014.godine kada je iz Velenja u Prijedor stigla pomoć za sanaciju šteta nastalih poplavama.
Na svečanom prijemu za sve partnerske i pobratimske gradove kod župana Velenja Petera Dermola, predsjednik Skupštine Duratović je u svom obraćanju, u ime Grada Prijedora, čestitao županu praznik, a zatim se zahvalio i županu, opštini Velenje i građanima Velenja za nesebičnu pomoć koju su pružili Prijedoru u vrijeme poplava 2014.godine.

Duratović je ovom prilikom istakao da su ova dva grada povezana i prije 2014.godine jer je u Velenju i njegovoj okolini određeni broj Prijedorčana pronašao svoj drugi dom. Među njima je i aktuelna zamjenica župana Velenja, Aleksandra Vasiljević, koja je inicirala pomoć Velenja Prijedoru.
Župan Velenja Peter Dermol se zahvalio na čestitkama, te izrazio želju za intenziviranje partnerskih odnosa Prijedora i Velenja.
Delegacija grada Prijedora razgovarala je i sa predstavnicima gradova Vranje i Lukavac o mogućnostima uspostavljanja saradnje na polju turizma te sui h pozvali da posjete Prijedor.
U okviru obilježavanja Dana opštine održana je i Međunarodna konferencija sa temom transformacije sistema daljinskog grijanja u Evropi.

prijedorgrad.org