U dva upisna roka na Rudarskom fakultetu u Prijedoru upisano je 12  studenata. Organizovan je i treći  rok, a očekivanja su da će nakon njega na ovom fakultetu  popuniti studentsku grupu koja broji 15 studenta. Moguće je da u međuvremenu  interes pokaže još njih nekoliko, na studijskom programu rudarskog inženjerstva. Očekivanja onih koji su ovaj fakultet upisali uz minimalne troškove, koji na godišnjem nivou iznose samo 150 KM, su da nakon završetka fakulteta brzo  dobiju sigurno radno mjesto.

Studenti koji nisu iz Prijedora biće smješteni u hotelu „Prijedor“. Takva je dosadašnja praksa,s tim da će  troškove smještaja plaćati tek  60 KM mjesečno, jer ostalih 90 KM subvencioniše grad Prijedor. Minimalno će izdvajati i za troškove školarine.

”Generalno svi koji upišu prvu godinu idu na budžet, što znači da se ne plaća školarina. Uplaćuju se troškovi upisa i uplaćuju se troškovi ovjere semestra to je nekih 40KM po semestru, a nekih 80KM na nivou godine”, rekao je Vladimir Malbašić, dekan Rudarskog fakulteta Univerziteta u BL.

Prijemni ispit studenti polažu u utorak 27. septembra. Akademska godina na Rudarskom fakultetu počinje   3. oktobra i ovdje je, kako naglašavaju, sve spremno za doček novih studenata. Inače, na ovoj visoko obrazivnoj ustanovi , bez brucoša, trenutno studira 80 studenata.

Kozarski