Grad Prijedor isplatiće danas zdravstvenim ustanovama 426.400 KM na ime jednokratne podrške odnosno zahvalnosti radnicima za rad u vrijeme pandemije korona virusa, izjavio je gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor.

“Ukupno 1.066 radnika iz sedam zdravstvenih ustanova će dobiti jedan vid zahvalnosti od strane grada”, rekao je Javor novinarima u Prijedoru nakon što je danas održao sastanak sa direktorima sedam javnih zdravstvenih ustanova.
On je naveo da će rukovodstva ustanova i sindikati precizirati ko će dobiti novac.

Slobodan Javor, gradonačelnik Prijedora

“Zajednički stav Gradske uprave i direktora zdravstvenih ustanova je da svaki radnik dobije po 400 KM, jer smatramo da ne treba dijeliti radnike na medicinske i nemedicinske”, poručio je Javor.
On se zahvalio bolnici “Dr Mladen Stojanović” i Domu zdravlja koji su, prema njegovim riječima, podnijeli najveći teret pandemije te zahvalio svim zdravstvenim radnicima koji su imali strpljenja u očekivanju ove isplate.
Javor je dodao da je tema današnjeg sastanka bilo i stanje u zdravstvenim ustanovama, odnosno da li je u pojedinim zdravstvenim ustanovama došlo do poboljšanja stanja.
” Meni je posebno drago što se stanje u Domu za starija lica poboljšalo i da su radnici dobili svoje plate i da se stabilizovalo stanje na računu”, rekao je Javor dodajući da je zadovoljan što je i u ostalim zdravstvenim ustanovama stanje uredno.
V.d. direktora Doma zdravlja Prijedor Miloš Marjanović rekao je da je na sindikatima da odluče o raspodjeli pomoći.

Miloš Marjanović, v.d. direktora Doma zdravlja Prijedor

– Ovo je na neki način satisfakcija radnicima za sve ono što su učinili tokom onog težeg dijela, za koji se nadamo da je iza nas, što se tiče kovida. Mi smo dostavili spisak radnika Doma, zaključno sa 31.12.2021. i očekujemo da će njima novac biti isplaćen do kraja sedmice – rekao je v.d. direktora Doma zdravlja Miloš Marjanović.
Zahvalnost što je trud radnika u zdravstvenom sektoru prepoznat izrazio je Andrija Vukotić, direktor Bolnice „Dr Mladen Stojanović“.

Andrija Vukotić, direktor Bolnice „Dr Mladen Stojanović“

– Ne treba dijeliti zdravstvene radnike. Da, postoje medicinski i nemedicinski radnici. Ali neki nemedicinski, poput spremačica, portira, servirki i osoba zaduženih za dezinfekciju, i te kako su zaslužili da dobiju ovu pomoć, jer su svo vrijeme bili u kontaktu sa virusom korona – naveo je Vukotić.


Vršilac dužnosti direktora Doma za starija lica Marija Ličanin se zahvalila na ovoj zahvalnosti i njihovim radnicima za njihov rad u vrijeme pandemije.

Marija Ličanin, vršilac dužnosti direktora Doma za starija lica

“Mi smo stvarno bili jako angažovani jer su naši korisnici ljudi u godinama za koje bi virus korona bio poguban i mogu da se pohvalim da nismo imali veliki broj slučajeva zaraze i ni jedan od njih nije bio fatalan”, istakla je Ličaninova.

prijedorgrad.org