Nastavljamo da ulažemo u infrastrukturu u Omarskoj, jer mještani ovog kraja to zaslužuju, te nastavljamo i sa inicijativom da Omarska postane opština, poručeno je sa predizborne tribine SNSD-a koja je večeras održana u ovom mjestu.

“Danas smo imali sastanak sa Inicijativnim odborom o osnivanju opštine Omarska.  Dogovoreno je da se ta inicijativa nastavi i da će u naredne dvije do tri godine, ukoliko oni  budu imali želju i ukoliko se stvore svi zakonski uslovi dobiti svoju opštinu”, istakao je Dragoslav Kabić, nosilac liste SNSD-a za NS RS u Izbronoj jedinci 1.

Aleksandra Stupar Radić kandidat SNSD za NS RS poručila je da će se ukoliko dobije povjerenje građana zalagati da u Omarskoj, i naseljima koja joj gravitiraju, mještani imaju redovne zdravstvene usluge.

 “Omarska je od Prijedora udaljena 20 km. Za naš kraj jako je bitno da imamo hitnu medicinsku pomoć. Zalagaću se da građani Omarske u svom mjestu dobiju zdravstvene usluge. I to će biti moj doprinos”, dodala je Radićeva.

Mještanima Omarske večeras su se predstavili i ostali kandidati SNSD-a za NS RS Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Inače Dom kulture u Omarskoj večeras je bio pretijesan da primi sve one koji su došli da čuju i podrže politiku SNSD-a. Oko stotinjak mještana ostalo je vani kako bi i na taj način, kako kažu, dali punu podršku socijaldemokratima.

Kozarski