Danas će prevoznicima u Prijedoru biti isplaćena subvencija za obavljanje javnog linijskog prevoza na području grada, saopšteno je nakon sastanka prevoznika sa gradonačelnikom Slobodanom Javorom.

– Mi smo napravili zaključak gdje smo dogovorili subveniciju prevoza svima njima. Danas će biti isplaćeno 20.100 KM. Samim tim, ukupno u ovoj godini je to 63.000 KM, a u prošloj godini je to bilo 96.000 KM – naveo je Javor.

Po njegovim riječima, do kraja godine će svaki mjesec biti isplaćivano 20.100 KM, a nakon toga će sjesti za sto kako bi dogovorili subvencije za narednu godinu. Javor se zahvalio prevoznicima na pokazanom strpljenju, te što su čitavo vrijeme redovno vršili prevoz putnika.

– Raduje me činjenica što građani nisu ostali bez prevoza. I posebno hvala prevoznicima što su i kad je bilo najteže, kad nismo bili u mogućnosti isplatiti bilo kakav vid pomoći, nastavljali sa svojim radom. Nisu nam pravili probleme, pokazali su razumijevanje, rekli su sačekaće kraj godine kad bude rebalans budžeta. Niko nije nikoga ucijenjivao i radio mimo Gradske uprave –  izjavio je gradonačelnik.

Predsjednik Udruženja autobuskih prevoznika grada Prijedora Zoran Grbić zahvalio se gadonačelniku i Gradskoj upravu što su prepoznali težak položaj prevoznika.

-Do sada nismo imali neke pomoći. Sad je imamo, i za buduće nam je obećano da ćemo biti podržani – rekao je Grbić.

Prevoznici su izrazili očekivanje da će ovo biti sistemsko rješenje, te da će u narednim godinama biti dodatno unaprijeđeno.

Kozarski