Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić danas je posjetio Dom za starija lica u Prijedoru, gdje je sa rukovodstvom ustanove razgovarao o stabilizaciji poslovanja. Na sastanku je bilo riječi o isplaćenim dugovanjima prema radnicima, ali i planovima kako unaprijediti poslovanje Doma.

Šeranić je rekao da su isplaćene zaostale plate radnicima, te naknade za prevoz, pri tom se zahvalivši radnicima na pokazanom strpljenju. Takođe, ministar je napomenuo da je cilj da ova ustanova posluje pozitivno, te da novo rukovodstvo Doma ima njegovu podršku u tom poslu.

– Ova ustanova ni u kojem trenutku ne smije da zaostaje za Domom za starija lica u Istočnom Sarajevu i Gerijatrijskim centrom u Banjaluci, koje su obe javne ustanove. Direktorica zna tačno moja očekivanja. I mislim da odlično radi, i ima moju punu podršku za aktivnosti koje realizuje. Trebaće nam još malo vremena da u potpunosti stabilizujemo poslovanje – izjavio je Šeranić, napomenuvši da smatra da ova ustanova ima potencijal i da je potrebna kako Prijedoru tako i regiji.

Iz uprave Doma zahvalili su se na podršci koju su pružili Vlada i resorno ministartsvo, te su poručili da će raditi na tome da ovo bude prepoznatljiva ustanova kojom će Prijedor moći da se ponosi.

-Radnici su ispoštovani u svim zahtjevima koje su postavili pred ministra. Mislim da ćemo dalje nastaviti u jednom novom pravcu i da ćemo svi biti zadovoljni, kako ministarstvo, radnici, korisnici, a tako i naš grad i okruženje koji će imati jednu ustanovu s kojom ćemo moći da se ponosimo – rekla je Marija Ličanin, v.d. direktora Doma za starija lica.

Zahvalni su i radnici, jer je ono što je dogovoreno oko isplate zaostalih primanja i realizovano.

-Svi zahtjevi koji su postavljeni pred ministra su ispoštovani. Mi smo dobili zaostale plate, prevoze, naknade za radnike koji odlaze u penziju. Očekujemo bolje dane – rekao je predsjednik Sindikalne organizacije ove ustanove Mile Tankosić, koji se zahvalio i gradu Prijedoru na jednokratnoj pomoći od 400 KM koja je isplaćena radnicima Doma.

U Domu se trenutno nalazi 165 korisnika, a rukovodstvo ustanove poručuje da aktivno rade na povećanju tog broja.

Kozarski