Danas је svečano otvorena dionica regionalnog puta  Jelovac – Patrija. Asfaltirano je 1,6 kilometara puta, za šta je Vlada Republike Srpske obezbijedila 300.000 KM. Put znači život, jasni su mještani Gornjeg Jelovca, koji su se danas okupili na svečanom otvaranju asfaltirane dionice.

“Asfalt znači mnogo, kako za selo, tako i za starije i mlađe generacije, za putnike i pacijente koji se liječe u Banji ‘Mlječanici’, jer je sada put ka banji iz pravca Prijedora kraći za 15 kilometara”, rekao je Radenko Petrić, mještanin Gornjeg Jelovca.

Sredstva za asfaltiranje dionice puta u dužini od 1,6 kilometara obezbijedila je Vlada Republike Srpske. Predstavnici Grada Prijedora izrazili su zadovoljstvo urađenim, tim više što je riječ o kraju čiji su stanovnici u velikom broju stradali u Drugom svjetskom ratu. Sada ovo selo ima 170 domaćinstava i 327 mještana.

“Smatramo da je ovim činom data zahvalnost za sve ono što je taj narod pretrpio u Drugom svjetskom ratu i za ono što su uradili za Prijedor i ovu regiju”, rekao je Dragoslav Kabić, načelnik gradskog Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove.

Ovo je druga faza uređenja ovog putnog pravca. Prošle godine je, takođe  sredstvima Vlade Republike Srpske, asfaltiran dio puta u dužini od dva kilometra.

Kozarski