U Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj “Zetri” u toku je kontrolno brojanje glasačkih listića iz Prijedora za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, koje ide sporije zbog novih naredbi Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

Zamjenik direktora ovog centra Adi Agić je rekao da brojanje ide sporije zbog naredbi CIK za ponovnim prebrojavanjem listića i za ostale nivoe vlasti, kao i zbog toga što se paralelno prebrojavaju i glasovi pristigli poštom i iz diplomatsko-konzularnih predstavništava.

On nije komentarisao odstupanja od prvobitnih rezultata, zbog toga što se, kako je istakao, izvještaji iz Glavnog centra za brojanje šalju kontroli rezultata koja podnosi izvještaj CIK.

Agić je naveo da je plan Glavnog centra za brojanje da se kontrolno prebrojavanje glasova za sve nivoe vlasti završi do 22. oktobra.

– Sadašnjim tempom bi to trebalo biti ostvareno, ali ako ne bude nekih nepredviđenih situacija, ako budemo našli sav materijal na svom mjestu, ako ne budemo morali tražiti po drugim vrećama ili ako ne dobijemo neku nov naredbu CIK – rekao je Agić.

On je dodao da je kontrolno brojanje završeno za Bijeljinu, Banjaluku, Doboj i Zvornik.

Srpskainfo