Poljoprivrednici u Republici Srpskoj još uvijek mogu da podnesu prijave na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za nabavku poljoprivredne mehanizacije, opreme i alata, koje je osigurala Vlada Mađarske i finansira do 70 odsto cijene. Iz Fondacije za održivi razvoj “Progresus” pozvali su poljoprivrednike da iskoriste priliku, te da imaju vremena do 4. novembra da apliciraju na javni poziv. Budući da se prijava podnosi u digitalnoj formi, iz Fondacije su rekli da su svjesni da to predstavlja problem dijelu zemljoradnika.

“Imamo rješenje i za to, savjetodavna mreža resornog ministarstva je na raspolaganju, a Fondacija koordiniše taj proces, tako da nijedan poljoprivrednik neće ostati bez podrške. Rok je, između ostalog, produžen i zbog toga da bismo došli do svakog čovjeka koji ima problem s prijavom i pomogli mu”, saopšteno je iz Fondacije “Progresus”.

Oni koji žele dodatno da se informišu o ovom programu, mogu da se obrate Fondaciji “Progresus” na broj 051/264-820, svakim radnim danom od 8 do 16 časova. Iz gradskog Odjeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj rekli su da su na raspolaganju poljoprivrednicima za pomoć pri apliciranju.

Kozarski