Danas nešto stabilnije uz djelimično razvedravanje u našoj regiji, naveče novo naoblačenje a u noći su moguće slabe padavine. Maksimalna dnevna u Prijedoru do 13°C.

Sutra, petak 18.11. – Očekuje se novi val padavina, nestabilno uz čestu pojavu kiše. Maksimalna dnevna 10°C.

Prekosutra, subota 19.11. – Prijepodne nešto stabilnije a poslijepodne i naveče, kiša i pljuskovi koji će biti i obilniji posebno na zapadu regije. Zahlađenje se očekuje u noći pa je izgledno da će na planinama kiša preći u susnježicu a u novom jutru (nedjelja) u snijeg. U Prijedoru i ostalim nizijskim mjestima moguća susnježica tokom noći i novog jutra, kada se očekuje da će temperatura pasti ispod 2°C. Maksimalna dnevna u Prijedoru do 8°C.

Sjeverac ili bura jačaju do kraja dana. U nedjelju pretežno oblačno uz padavine ujutro i prijepodne. Na Kozari i ostalim planinama moguć snijeg a u nižim krajevima kiša, eventualno susnježica usljed pada snježne granice na niže nadmorske visine (uslovljeno padom temperature). Temperature od -2°C na planinama, odnosno od 1°C do 5°C u nizijama. Smirivanje i postepena stabilizacija poslijepodne. Ipak, ponegdje još može biti slabih padavina. Kratkoročno: U ponedjeljak predah od padavina zatim u utorak nove padavine.