Sutra, (ponedjeljak) se očekuje dalje smirivanje, prestanak padavina i poboljšanje vremenskih uslova ali samo kratkotrajno. Jer već u utorak stižu nove padavine. Maksimalna dnevna u ponedjeljak do 10°C. Mogući su i sunčani intervali poslijepodne. Prijepodne tek ponegdje u našoj regiji može biti slabe kiše ili susnježice/ snijega ako su u pitanju više planine južnog i jugoistočnog dijela sliva Sane.

Prekosutra, (utorak) već od jutra novo naoblačenje sa Jadrana usloviće novu destabilizaciju, odnosno padavine i jačanje juga (jugoistočnjak) i južnog vjetra koji će u Prijedoru i dolini Sane biti slab do umjeren a u planinskim dijelovima umjeren do jak. I poslijepodne će biti oblačno sa kišom i pljuskovima a ponegdje može i biti i grmljavine, pretežno južni dio regije. Maksimalna dnevna 8-12°C na planinama od 2°C do 5°C. U srijedu postepeni prestanak padavina.

Zanimljivost: Proteklih dana smo svjedoci obilnim padavinama. Unutar nekoliko dana palo je 100 l/m2. Ako uzmemo da je isto ili približno toliko palo u ostalim dijelovima teritorije Grada Prijedora (površina 843,1 km2) , dobijemo podatak da je na Grad Prijedor palo preko 83 milijarde litara kiše/vode (83.410.000.000 l)!