Fudbalski Prijedor, ali i Republika Srpska izgubili su velikog trenera, čovjeka, legendu Rudara…. U 87. godini sinoć je preminuo Radoslav Zubanović.

Trenersku karijeru je počeo u Rudaru iz Ljubije početkom sedamdesetih godina, u to vrijeme članu Druge savezne lige – grupa zapad. U debitantskoj sezoni ostvario je sjajan rezultat osvajanjem trećeg mjesta iz Rijeke i Zagreba, a već sljedeće sezone 1971/72. napravio je novi iskorak, osvojio s “rudarima” drugu poziciju na drugoligaškom zapadu i uveo klub u kvalifikacije za popunu Prve savezne lige Jugoslavije. 
Potom je sjeo na klupu dobojske Sloge 1973. godine s kojom je bio prvak BiH, dostigao je veliku trenersku popularnost, imao brojne ponude, ali nakon dvije godine odlučio je da se vrati u Prijedor 1975, te ponovo vodio Rudar koji je vratio u drugoligašku konkurenciju. Nakon toga je preuzeo bihaćko Jedinstvo u kojem je za četiri godine vratio klub u Drugu ligu Jugoslavije, ali i stigao do osmine finala Kupa kada je Jedinstvo eliminisano od Olimpije u Ljubljani (2:1).
Dalje je vodio BSK iz Slavonskog Broda dvije godine, a potom se ponovo vratio u Rudar iz Ljubije koji je ispao iz Druge lige i ponovo ga vratio u ovaj rang takmičenja. Potom je napravio “mali izlet” u OFK Prijedor s kojim je stigao do Međurepubličke lige bez izgubljene utakmice.
Vratio se u Rudar u drugoj polovini osamdesetih godina i u sezoni 1988/89. napravio čudo plasmanom u polufinale Kupa BiH. Prijedorčani su zaustavljeni tek poslije izvođenja penala od mostarskog Veleža, a na putu do polufinala “rudari” su rušili prvoligaše: Vardar iz Skoplja, Dinamo iz Vinkovaca, a u četvrtfinalu novosadsku Vojvodinu koja je te sezone bila šampion Jugoslavije.

Još nekoliko puta se vraćao u Rudar kao “vatrogasac”, a pred kraj trenerske karijere vodio je klubove iz Srbije: Radnički iz Smedereva, Vršac i Mladenovac.
Bio je dva puta selektor amaterske reprezentacije BiH, a sa Zorislavom Srebrićem vodio je mladu reprezentaciju Jugoslavije.
Radoslav Zubanović Zuban rođen je 7. decembra 1935. godine u Sokocu a biće sahranjen sutra (četvrtak) na prijedorskom groblju Pašinac u 13.00 časova.