Prijedorska fudbalska zajednica oprostila se, na komemorativnom skupu, od legendarnog trenera Radoslava Zubanovića, koji je preminuo u 88. godini života. Zuban, kako su ga od milјa zvali, ostavio je neizbrisiv trag ne samo u prijedorskom, već i u jugoslovenskom fudbalu.

Sa komemoracije ovom velikom treneru poručeno je da je otišao veliki čovjek, koji je neizmjerno zadužio FK „Rudar“ i Prijedor.

– Jedan književnik reče da treba živjeti tako da, kad odeš, na mjestu na kojem si bio ostane praznina. Tako je živio i tako je radio Radoslav Zubanović. Na mjestu na kojem je on bio, ostaje nenadoknadiva praznina – rekao je na komemoraciji Vladimir Krčkovski.

Književnik i sportski novinar Tomo Mаrić rekaо je da je Zuban bio i veliki sportski stručnjak, vaspitač i učitelј, te da je u svom poslu uvijek bio spreman da žrtvuje vrijeme, znanje i sposobnost.

Kormilo lјubijskog „Rudara“ prvi put je preuzeo 1969. godine, i vodeći „zeleno-crne“, postigao je izuzetne rezultate igravši polufinale Kupa Jugoslavije 1989. godine, dva puta u kvalifikacijama za Prvu ligu Jugoslavije, a četiri puta ih je uvodio u Drugu ligu SFRJ.

Čuveni trener rođen je 7. decembra 1935. godine u Sokocu a sahranjen je danas, u 13 časova, na groblju Pašinac.