Košarkaši Prijedor Spartaka uz uspjehe u šampionatu Republike Srpske pobjeđuju i u kupu. Na gostovanju u Novom Gradu izabranici Danila Palalića rezultatom 86:80 pobjedili su KK SLOBODA 73. Prvu četvrtinu Prijedorčani su odigrali solidno i imali prednost od 7 koševa (24:17).

Domaći su u drugu četvrtinu dobili sa prednost od 7 koševa (19:12). Na odmor se otišlo pri rezultatu 36:36.
U trećoj četvrtini igralo rezultat je bio nerješen (26:26). Krajiški derbi prvog kola Kupa Republike Srpske riješen je u poslednjih 10 minuta. Prijedorčani su dodali gas i rezultatom 31:18 plasirali se u 2.kolo Kupa.
Trener Palalić priliku je dao svi momcima i svi su, osim Stefana Trninića, pogađali koš Slobode.
U pobjedničkom timu Prijedor Spartaka najefikasniji je bio Nemanja Stanković sa 16 postignutih koševa. Učinak ostalih: Srđan Lončar 13, Aleksandar Ivetić 11, Srđan Stakić i Luka Rakić po 10, Sergej Todorović i Bojan Lulić po 8, Marko Radun 6, Ognjen Kragulj i Vladimir Gavranović po 2 koša.
Ovaj susret je bio dobar test Prijedor Spartaka pred nedjeljni derbi ( 19 časova) šampionata Republike Srpske kad je gost KK Rogatica.
Obzirom da ova dva tima su na vrhu tabele očekuje se kvalitetan i rezultatski neizvjesan meč. Pobjednik će na lidersku poziciju.

Milan Bogun