Košarkaši Prijedor-Spartaka u šampionu Republike Srpske nastavljaju pobjednički niz. U 7. kolu sinoć su u Prijedoru rezultom 80:79 pobjedili solidnu ekipu Rogatice.
Izabranici Danila Palalića prvu četvrtinu su odigrali dobro i imali prednost od 10 koševa (20:10). Gosti su superiornost pokazali u drugoj četvrtini koju su dobili sa 11 koševa (26:15). Na odmor se otišlo pri prednosti Rogatice od (36:35).
U trećoj četvrtini gosti su imali prednost od koša i u poslednjih 10 minuta ušli sa dva koša viška.
Završnica derbija ovog kola bila je za infarkt. Gosti su 3 minuta i 38 sekundi pred kraj susreta imali 10 koševa prednosti. Prednost se topila i minut i 47 sekundi pred kraj iznosila je 4 koša (74:70) za goste. Pobjednik susreta odlučen je u poslednjih 14 sekundi kad je na semaforu bilo 79:77 za Rogaticu. Gostujući igrač Nemanja Okiljević nije iskoristio dva slobodna bacanja.
Na suprotnoj strani, šut za tri pogotka, 4 sekunda pred kraj iskoristio je Luka Rakić za trijumf Prijedor-Spartaka od 80:79.
Neopisiva radost nastala je na parketu i tribinama dvorane Mladost gdje je bilo oko 200 gledalaca.

Bojan Lulić, postigao 32 koša

U pobjedničkom timu Prijedor Spartaka najefikasniji je bio Bojan Lulić koji je postigao fenomenalnih 32 koša.
Nemanja Stanković i Aleksandar Ivetić postigli su po 10, Luka Rakić 9, Srđan Lončar 8, Ognjen Kragulj i Marko Radun po 4 i Srđan Stakić 3.
Još je igrao Sergej Todorović.
Na klupi sjedili: Ivan Vujičić, Stefan Trninić i Vladimir Gavranović.
Kod Rogatice najefikasniji je bio Luka Radmilović (24).
Prijedor Spartak, nakon 7 kola, ima šest pobjeda i domaći poraz od KK SOKOLAC. Po 13 bodova imaju prvoplasirani Radnik BN Basket, drugi Prijedor Spartak i treći Sokolac.
U narednom kolu Prijedorčani su gosti devetog tima lige Akademije Borac MP.

Milan Bogun