Delegacija Grada Prijedor učestvuje na konferenciji Digitalne transformacije jedinica lokalnih samouprava u BiH, koja se održava u Sarajevu.

Poseban akcenat, na jednom od panela stavljen je upravo na Grad Prijedor, kao primjer dobre prakse u okviru projekta Portal otvorenih podataka, ali i kao jedini grad u BiH koji je uradio bazu otvorenih podataka.
Portal otvorenih podataka je projekat koji implementira UNDP, kao podrška novoizabranim gradonačelnicima u otvorenosti i transparentnosti prema građanima. Grad Prijedor je u posljednjem periodu napravio velik iskorak u informacionim rjesenjima, koja su dostupna građanima, investitorima, ali i svakom kome trebaju informacije o gradu, privredi, turizmu, zdravstvu, komulanim uslugama, ali i mnogim drugima temama, koje su otvorene putem Portala otvorenih podataka.
Ovo je samo prvi dio projekta, koji će se u narednom periodu razvijati i dalje, ali i otvoriti nove mogućnosti, o čemu ce javnost uskoro biti upoznata, izjavila je Admira Kličić šef Odsjeka za IKT GU Prijedor.
Gradska uprava Prijedor ponosna je na sve sto je urađeno do sada u pogledu digitalne transformacije, koja sasvim sigurno čini ozbiljnu kariku u strategiji razvoja.
“Mi nećemo stati na ovom stepenu digitalizacije, već korak po korak idemo dalje, jer nam se kroz to otvaraju nova vrata, benefiti i projekti, koje nećemo ispustiti”, istakla je šef kabineta gradonačelnika Prijedora Danijela Dodoš.
Ispred Gradske uprave Prijedor konferenciji prisustvuju i Rade Rosić, načelnik Odjeljenja za privredu i preduzetništvo i v.d.direktora Razvojne agencije grada Prijedora Aleksandar Drljača.
Današnjoj konferenciji, prethodio je sastanak delegacije Grada Prijedor i predstavnika UNDP-a.

Izvor:Prijedorgrad.org