U derbiju 11. kola jesenjeg prvaka AdmiralBet 1. lige Republike Srpske večeras se u Prijedoru sastaju Prijedor Spartak i Radnik BN Basket. Na kraju košarkaške 2022. godine slijedi meč dva renomirana kluba bogat tradicije.
Prijedor Sparta je za 10 kola ostvario 9 pobjeda i domaći poraz od KK Sokolac te su sa 19 bodova lider lige.
Gosti iz Bijeljine su, uz susret manje, ostvarili 8 pobjeda i poraz od Student Igokee.
U poslednju utakmica prvog dijela lige Prijedorčani ulaze sa nadom u pobjedu. Trener domaćeg kluba Danilo Palalić respektom govori o protivniku. Vjeruje svojim momcima koji su iznijeli teret lige i pobjedom žele okončati polusezonu.

Danilo Palalić, trener KK Prijedor-Spartak

– Dočekujemo ekipu Radnika iz Bijeljine. Pravi izazov za nas jer se radi o jako dobrom protivniku. Imaju dobre pojedince, igraju dobro u oba pravca i sa razlogom su visoko pozicionirani na tabeli. Moramo odigrati 40 minuta jako dobro, biti čvrsti i disciplinovani kako u odbrani tako i u napadu, biti strpljivi, pametni i vjerovati u sebe. Siguran sam da su obe ekipe motivisane i daće nijanse odlučiti. Nadamo se dobrom rezultatu i nastavku pobjedničkog niza.Cilj je da zaokružimo prvi dio sezone pobjedom – kaže Palalić koji očekuje veliku podršku vjernih navijača.
Utakmica Prijedor-Spartak – Radnik BN Basket igra se večeras od 18 časova na parketu dvorane Mladost. Ulaz je slobodan.

Milan Bogun