Deset socijalno ugroženih porodica koje su u ratu izbjegle iz Hrvatske i Federacije BiH, a danas žive u Prijedoru, dobilo je pakete sa hranom i higijenom. Ovu pomoć su im uručili predstavnici Grada Prijedora, Udruženja radnika i invalida rada iz Hrvatske te drugih organizacija koje su učestvovale u ovoj akciji. Mnogi od raseljenih Srba teško žive i još pokušavaju ostvariti svoja prava u Hrvatskoj, ističu u Republičkom udruženju radnika i invalida rada iz Hrvatske.

“Naše udruženje nastoji pomoći takvim slučajevima. Mnoge porodice još nisu uspjele da vrate svoju imovinu i čekaju sudski epilog”, rekao je Slobodan Peulić.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević rekao je da su, uručivanjem pomoći, željeli pokazati građanima izbjeglim iz Hrvatske, koji danas žive u Prijedoru, da nisu zaboravljeni.

“Gradska uprava je ponovo podržala rad udruženja Srba iz Hrvatske. Danas smo podijelili prehrambene pakete za desetak najugroženijih porodica i nadam se da ćemo tako nastaviti i narednih godina”, rekao je Kovačević.

Pored Grada Prijedora, nabavku paketa podržao je Crveni krst, “Hleb života” te dva neformalna udruženja i organizacije.

izvor: Kozarski