Poslanik u Narodnoj skupštini i direktor IRB Republike Srpske, Dražen Vrhovac donirao je svoju poslaničku platu u humanitarne svrhe.

Vrhovac je danas na svom Tviteru objavio da je poslaničku naknadu u iznosu od 2.000 KM uplatio Udruženju građana „Daunov sindrom“.

Vrhovac je tako prvi poslanik SNSD koji je postupio u skladu sa prijedlogom lidera stranke, Milorada Dodika, da oni koji obavljaju duple funkcije, ne primaju i dvije plate već da jednu daju u humanitarne svrhe.

Podsjećamo, Dodik je prvobitno najavio da će SNSD, “u skladu sa ranijim opredjeljenjem, kroz organe stranke operacionalizovati stav da izabrani ili imenovani funkcioneri mogu obavljati samo jednu funkciju”.

Njegovu ideju podržali su pojedini funkcioneri SNSD, među kojima i Vrhovac, te su najavili da će se odreći jedne funkcije.

Međutim, Dodikova odluka nije se svidjela svim funkcionerima, pa je tako Vlado Đajić, koji je i poslanik i direktor UKC Republike Srpske, izjavio kako se neće odreći ni jedne funkcije.

Dodik je nedugo kasnije preinačio svoju prvobitnu odluku ističući kako „se ukidanje duplih funkcija članovima SNSD neće odnositi na sve, nego na one koji, između ostalog, nisu bili aktivni u predizbornoj kampanji“.

– Znate šta, ne možemo se mi ni odreći tek tako svih ljudi, nije to tako linearno, odjednom da čistite. Ima onih koji zloupotrebljavaju stranku, skrivenih, za kojima mi još tragamo, onih koji su se veoma malo pojavljivali u izbornoj kampanji, a sjede na važnim mjestima. Te ćemo ljude lako prepoznati. Ali, oni koji rade i jedno i drugo, predano i uporno, apsolutno treba poštovati – rekao je Dodik.

Potom je najavio da je ideja da oni koji obavljaju duple funkcije, ne primaju i dvije plate već da jednu daju u humanitarne svrhe.

Srpskainfo