Sinoć je u dvorani “Borik” u Banjoj Luci legenda narodne muzike Halid Muslimović održao svoj solistički koncert i obilježio 40 godina rada na muzičkoj sceni. Halid Muslimović uspio je da publiku dovede do vrhunca svakom svojom pjesmom, redao je svoje dobro poznate stare i nove hitove koji su dočekani uz ogroman aplauz i ovacije, publika je pjevala na glas a koliko je sam pjevač bio sretan dovoljno govori što osmijeh nije skidao sa lica.

Pored legendarnog pjevača na bini su mu se pridružili Zorica Brunclik u pratnji Miroljuba Aranđelovića Kemiša, Duško Kuliš, Adelisa koji su svojim pjesmama zagrijali atmosferu među publikom kao i mladi pjevač Aleksandar Dulić sa kojim je Halid otpjevao novu duetsku pjesmu sve pod pratnjom orkestra braće Dmitrović i Jarani band.

Banja Luka je tako sinoć bila dio jedne muzičke istorije gdje je Halid Muslimović pokazao zašto ga publika voli i zašto je legenda narodne muzike, i na radost publike širom regiona u sljedećoj godini očekuju nas novi koncerti koji će se dugo pamtiti.

express