U organizaciji košarkaških saveza Republike Srpske i Srbije održan je dvodnevno košarkaški sabor. U Gradišci igrale su muške i ženske seniorske selekcije Republike Srpske i Košarkaške lige Srbije, kao i odgovarajuće muške reprezentacije U15 i U16 RS i Srbije. Na svim utakmicama pobjede su odnijeli gosti. Sabor je pružio odličnu košarku a puno talenta viđeno je na obe strane.
Prijedor je imao najviše predstavnika na ovoj manifestaciji sa 7 igrača i 2 selektora.
KK Hunters su predstavljali Miloš Marić, Pavle Egić i trener Siniša Šolaja, a učesnici su bili i Vukašin Gavranović, Kosta Egić, Aleksandar Smiljanić i Siniša Šorak koji su prve korake napravili u ovom klubu.
Gradski klub KK Prijedor-Spartak su predstavljali Lazar Dražić, Srđan Lončar i Bojan Lulić.
Najbolji strelci na utakmici seniorskih reprezentacija su bili Siniša Šorak i Bojan Lulić koji je i pobjednik u brzom šutu. Selektor je bio Danilo Palalić.
Treba napomenuti da su Prijedor i gradonačelnik Slobodan Javor bili domaćini okupljanja U 16 reprezentacije Republike Srpske pred ovu utakmicu. Selektor je bio Siniša Šolaja a kapiten Pavle Egić.

Reprezentacija RS U16

Reprezentacija Srbije je slavila rezultatom 72:52. Po četvrtinama je bilo 23:12, 6:16, 25:11. Druga četvrtina je pripala selekciji Srpske rezultatom 19:18.
Kapiten Pavle Egić je za 25.45 minuta igre postigao 7 koševa.

Reprezentacija RS U15

Utakmica selekcija U 15 završila je rezultatom 72:52 a pobjednik Srbija na poluvremenu je imala rezultat 45:23.

Drugo poluvreme reprezentacija Srpske bila je bolji protivnik i treću četvrtinu dobila je rezultatom 18:16. U poslednjoj četvrtini bilo je 11:11.
Najefikasniji u timu Srpske bio je Prijedorčanin Vukašin Gavranović koji je za 28.44 minuta postigao 19 koševa. Miloš Marić je za 17.26 minuta imao učinak od 2 koša.
Zadovoljan nastupom selekcija U 15 i U 16 a posebno ekspedicije košarkaškog grada Prijedora bio je selektor Siniša Šolaja.

Siniša Šolaja, selektor U 15 i U 16

– Velika je čast biti učesnik ovakvih manifestacija, biti izabran među najbolje u svojoj državi. Ovo je i veliko iskustvo, posebno za mlade igrače i puno im znači za dalji razvoj i građenje karijere – kaže Šolaja.
Najljepši potez košarkaškog sabora bilo je ono Prijedorčanina Siniše Šorka koga vrijedi pogledati.

Milan Bogun/foto: KSRS