Trijumfom velemajstora Milana Vukića, šahovske legende iz Banjaluke, završen je 9.Turnir „”Jutrogošta 2023“. Takmičenje u organizaciji Šah kluba Ruda Prijedor posvećeno je Danu Republike Srpske a učestvovala su 32 takmičara iz Srbije i BiH.
Vukić je osvojio 6 poena a na drugom mjestu je prijedorski FIDE majstor Draško Babić sa pola poena manje. Treći je Zoran Divljak iz Srbije.

Po pet poena osvojili su banjalučanin Ranko Jujić, te članovi Rudara iz Prijedora Sara Jaćimović (ženski FIDE majstor) i Igor Javorić.
Među nagrađenim su Jovo Gužvić iz Srbije i Dragan Kugić (BiH) koji su osvojili po četiri ipo poena te Prijedorčani Drago Šikman i Radomir Kondić sa po 4 poena.
Isti broj poena osvojili su mladi „rudarevci “ Filip Šikman i Maja Zekanović.
Zadovoljni učešćem na Turniru bili su nade Rudara.

Dužnost direktora Turnira obavlja je Rade Javorić a glavni sudija bio je Stevan Paštar.
Takmičenju su predhodili polaganje vijenaca, palenje svijeća i odavanje dužne pošte za 24 poginula borca Otadžbinskog rata te počast 98-orici poginulih boraca NOR-a iz Jutrogošte.
Rade Javorić, predsjednik ŠK “Rudar” ističe da je Turnir prerastao u tradiciju. Naglašava da je ovaj Turnir među rijetkim manifestacijama obilježavanja Dana Republike Srpske. Ohrabruje ga što, iz godine u godinu, na Turniru učestvuju mlade šahovske nade.
Domaćin je, po završetku Turnira, organizovao druženje i ručak za sve učesnike i goste.

Milan Bogun