Fudbaleri “Rudar-Prijedor” su danas započeli pripreme za nastavak sezone u M-tel Prvoj ligi Republike Srpske.
Klub je za novog šefa stručnog staba imenovao Bojana Krulja kojem će asistirati Srđan Marjanovic i Dušan Došljak, njegov asistent iz beogradskog IMT. Dužnos trenera golmana je povjerena Perici Topiću, a za kondiciju igrača zadužen je Zoran Radinović.
Novom šefu stručnog štaba odazvala se većina igrača iz prvog dijela sezone: golmani Trninić i Ćehić, igrači: Pekija, Alibegović, Kojić, Perić, Sajak, Marić, N.Marmat, Cervos, Kamenčić, Kovačevic, M.Bilbija, D.Bilbija, Demonjic, Mikić, D.Marmat, Radaković, Imamagić i Delić. Da Silva je opravdano odsutan i ekipi će se priključiti za nekoliko dana.

Novi igrači Rudar-Prijedora su golman Kristijan Sekulić i vezni igrač Dimitrije Jovanović. Ekipi su priključeni i talentovani omladinci Karagić, Dobrijević i Šebez. Novom šefu pokušaće se nametnuti novajlije Kovačević i Hamzić.
Prvi dio priprema sa ekipom će proći i četiri igrača iz Mađarske akademije Főnix Gold, sa kojom klub ima saradnju.

Nakon uvodnog dijela 14.dnevnih priprema koji će se obaviti u Prijedoru, planiran je odlazak u Medulin (Hrvatska) u periodu od 29.01. do 09.02.2023.godine. Klub će učestvovati na turniru Medulin Cup i odigrati četiri pripremne utakmice.

Cilj kluba u nastavku sezone jeste da se popravi plasman iz prvog dijela sezone, promovišu mladi igrači, usvoje nove ideje stučnog štaba, te stvori kostur ekipe koja će sljedeće sezone, uz adekvatna pojačanja, biti pretendent za plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.
Na pres konferenciji Žarko Kovačević, član Uprave i zamjenik gradonačelnika Prijedora poželio je dobrodošlicu novom šefu stručnog štaba Krulju i naglasio:

Žarko Kovačević, član Uprave i zamjenik gradonačelnika Prijedora

– Mi smo u klubu analizirali stanje, i rezultate, poziciju na tabeli i donijeli odluku da, iz subjektivnih i objekativnih razloga, moramo angažovati trenera „sa strane“. Ovo rješenje je odlično i nadam se da će pokazati rezultate i na kraju ćemo biti srećni.
Uprava je izišla u susret zahtjevu sportskog sektora i naši fudbaleri će ići na pripreme u Medulin. Morali smo naći sredstva za to – naglasio je Kovačević.
Novi šef stručnog štaba Krulj zahvalio se na ukazanom povjerenju.

Bojan Krulj, novi šef stručnog štaba “Rudar-Prijedora”

– Na obostrano zadovoljstvo pokušaćemo da ostvarimo bolje rezultate i da u narednoj sezoni pokušamo „napasti“ Premijer ligu BiH. Uspješno sam vodio više klubova a sa IMT-om ostvario istorijski uspjeh plasmanom u baraž Superlige Srbije, kazao je Krulj ističući dugogodišnji trenerski rad u Voždovcu i Inđiji.
Uz uspješnu igračku karijeru u klubovima Srbije i Republike Srpske istakao se u radu mladih kategorija klubova Srbije.
Sportski direktor Rudar-Prijedora, Stojan Janjetovlić naglasio je da je klub startovao sa 32 igrača na pripremama.

Stojan Janjetovlić, sportski direktor Rudar-Prijedora

– U narednih 14 dana radićemo u Prijedoru. Pripremama će se priključiti i momci iz mađarske škole fudbala, igrači iz okruženja i omladinski talenti. Kristalisaće se na kojih 25-26 igrača možemo računati u narednom periodu. Uprava nam je obezbijedila uslove da do prve utakmice u Kupu BiH, 18.februara, protiv Borca iz Banjaluke, budemo spremni – podvukao je Janjetović.

Milan Bogun