foto: Kozarski

Nakon što je danas i u Okružnom tužilaštvu Prijedor priznao teško ubistvo Prijedorčanke Nede Milojević (44), Žarko Zorić (39) iz Gornjeg Jelovca predat je u nadležnost Okružnog suda u Prijedoru koji treba da se izjasni o mjeri pritvora u trajanju od mjesec dana. „Kozarski vjesnik“ nezvanično saznaje da su se Zorić i njegova partnerka noć prije brutalnog ubistva svađali, a svađa i prepirka koju su čule i komšije nastavljena je i tokom sljedećeg jutra.

Kako saznajemo Zorić je nesretnoj ženi zadao više ubodnih rana nožem od kojih je jedna u predjelu potiljka bila toliko duboka da joj je povrijeđena kičmena moždina, što je potvrđeno i tokom obdukcije ubijene Milojević. Navodno je od te povrede Milojevićeva ostala paralizovana, ali to nije bio kraj priče koja je šokirala region.

U ustima ubijene žene pronađena je, kako „Kozarski vjesnik“ nezvanično saznaje, truleks krpa što ovaj zločin čini još gnusnijim i brutalnijim. Nakon ubistva Zorić je papirom zapalio stan u kojem je živio zajedno s Milojevićevom i samo zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca nije došlo do širenja požara na okolne stanove. U trenutku hapšenja ubica iz Gornjeg Jelovca bio je pijan, a kako nezvanično saznajemo i vrlo konfuzan prilikom istrage gdje se navodno nije mogao sjetiti detalja zločina, odnosno da li je žrtvu izbo s jednim ili dva noža. Uglavnom na licu mjesta, opet po nezvaničnim saznanjima, u sudoperu je pronađen jedan nož s nagorjelom drškom i krvavim tragom.

Motiv svađe nije poznat, iako se pominje da je ubistvo motivisano bolesnom ljubomorom. Zoriću za ovo brutalno ubistvo prijeti kazna od deset godina do doživotnog zatvora.