Žarko Zorić (39) iz Prijedora priznao je ubistvo partnerke Nede Milojević (44), piše Srpskainfo.

Zorić je priznao brutalno ubistvo u prisustvu branioca tokom kriminalističke obrade u Policijskoj upravi Prijedor.

Ukoliko osumnjičeni isto priznanje ponovi i pred tužiocem koji rukovodi istragom, moguće je da će se u slučaju koji je šokirao javnost ići na zaključivanje sporazuma o priznanju krivice, ali o tome će biti odlučeno naknadno.

Naime, prema Krivičnom zakoniku RS za ubistvo koje je kvalifikovano kao teško ubistvo zaprijećena je kazna doživotnog zatvora.

Tokom istrage pronađena su dva noža za koja se pretpostavlja da su korištena tokom ubistva Milojevićeve.

Na jednom od noževa uočena su oštećenja, a da li su ona nastala tokom zločina ili ranije utvrdiće vještačenja.

Izvor Srpskainfo iz istrage otkriva da je nesrećna žena prvo ubodena u potiljak, te da je jedna od rana bila toliko duboka da joj je oštećena kičmena moždina.

Ubodne rane su uglavnom bile u predjelu zadnjeg dijela vrata, glave, a otkrivene su i na rukama, što svjedoči o tome da se žrtva do posljednjih trenutaka pokušala odbraniti od pomahnitalog ubice.

Podsjetimo, tijelo Milojevićeve pronađeno je 20. januara ove godine u jutarnjim časovima. Tijelo su pronašli vatrogasci nakon dojave da je u stanu žrtve izbio požar.

Ubrzo je utvrđeno da je požar podmetnut kako bi se prikrili tragovi zločina.

Komšije žrtve su noć uoči ubistva i jutro na dan ubistva čuli svađu iz stana Milojevićeve, što je istražiocima pomoglo u utvrđivanju identiteta osumnjičenog koji je lociran i uhapšen u rekordnom vremenu.

Srpskainfo