Ta mala vragolanka sa Starčevice učenica OŠ “Branko Radičević” kao i mnoga djeca od malih nogu nije hodala već trčala i sve dječije aktivnosti i svakodnevne obaveze tako obavljala. Atletiku je zavoljela gledajući stariju sestru Elenu koja je višestruka osvajačica zlatnih medalja na državnim prvenstvima i aktuelna je prvakinja Republike Srpske u disciplini 100 m, i prirodni slijed događaja je bio da se time počne ozbiljnije baviti u Atletskom klubu “Banja Luka”.

Intenzivni treninzi, odricanja i napori su kod nje izazvali još veću želju stvarajući avanturistički duh koji tjera naprijed. To je za nju zona komfora i uspjesi su dolazili i vukli sljedeće. Posebno je zadovoljna kada njene nemirne oči ugledaju stariju sestru, mamu i tatu kako je podržavaju u tome i svi zajedno trče. Šta onda ima ljepše nego porodica na okupu u zajedničkim aktivostima?

Svaka dječija soba je puna igračaka, knjiga, postera… Takva je i Natalijina s tim što njenu sobu još krase medalje i pehari sa različitih atletskih takmičenja. Ima tu bronzanih, srebrnih a najviše zlatnih medalja. Na sve je jednako ponosna i sve su joj drage i čak ona mjesta koja nisu u prva tri jer dječiji duh je pun entuzijazma i želje i svako to mjesto, koje god ono bilo u poretku, dovodi do postizanja velikih ciljeva i postizanja ozbiljnih rezultata u svijetu sporta. Razvojni put u svemu mora postojati.

Prošla godina donijela je Nataliji velike uspjehe. Postala je državna prvakinja i u dvorani i na otvorenom. Na prvenstvima BiH osvojila je ukupno šest medalja, od toga četiri zlatne i dvije srebrne. Najveći uspjeh je ostvarila na pojedinačnom prvenstvu BiH za cicibane održanom 21.05.2022. godine u Čitluku gdje je osvojila tri zlatne medalje u disciplinama 200 m, skok udalj i štafeti 4×100 m i bila najuspješniji takmičar prvenstva.

Na pojedinačnom prvenstvu Republike Srpske održanom 11.09.2022. godine na Sokocu osvojila je zlatnu medalju u disciplini 200 m i bronzanu medalju u skoku udalj.

Na ostalim raznim mitinzima i uličnim trkama osvojila je ukupno 11 medalja od toga 9 zlatnih i po jedna srebrna i bronzana.

Najveće priznanje u  dosadašnjoj karijeri je proglašenje od strane Atletskog saveza RS za najbolju atletičarku Republike Srpske za 2021. godinu u svojoj uzrasnoj kategoriji a u 2022. godine je bila drugoplasirana u istom izboru.

Mladi i uspješni sportisti su pravi reprezenti svog grada i države koji dobar utisak pronose u najboljem svjetlu. Šteta bi bila da naša država ne omogući bolje uslove za treniranje i rad kako bi Natalija i sve sportske nade iskoristile svoj potencijal. Zdrav život i dobar sportski duh samo mogu iznjedriti kvalitetne generacije koje će voditi svijet u bolje sutra.