Nemanja Matijaš/ustupljena fotografija

Okružni sud u Banjaluci oslobodio je u ponovljenom postupku Nemanju Matijaša iz Prijedora krivice za neovlaštenu trgovinu drogom.

Sudija Pane Gavrić istakao je u obrazloženju presude da nije bilo dokaza da je Matijaš izvršio krivično djelo za koje se teretio.

Gavrić je ujedno podsjetio da je u konkretnom slučaju došlo do greške prilikom utvrđivanja DNK, a na osnovu kojeg je Matijaš osuđen još 2018. godine na pet godina zatvora zajedno sa sugrađaninom Vanjom Vukovićem.

Gordan Jovišević, advokat Matijaša, izjavio je da je nakon provedenih dokaza tužilaštva i odbrane nije dokazano da je optuženi izvršio krivično djelo, piše Srpskainfo.

Matijašu je i u ponovljenom postupku sudilo tročlano vijeće Pane Gavrića koji ga je još 2018. godine osudio na pet godina zatvora zbog neovlaštene trgovine drogom.

Sve vrijeme trajanja ranijeg postupka, Matijaš je tražio od vijeća da ponove DNK vještačenje i tako odmah u startu isprave katastrofalnu grešku, ali je njegov zahtjev bez jasnog obrazloženja bio odbijen, pa je na kraju i osuđen.

Niko još uvijek nije pozvan na odgovornost zbog greške koja je Prijedorčanina koštala boravka iza rešetaka KPZ Banjaluka.

Srpskainfo