Košarkaši Prijedor-Spartaka rezultatom 96:81 porazili su Sutjesku iz Foče i vratili se na lidersku poziciju.
Prva četvrtina je okončana rezultatom 20:19. Izabranici Danila Palalića solidno su odigrali drugu četvrtinu i ostvarili rezultatat 33:20.
U nastavku gosti su uhvatili rezultatski priključak. Treća četvrtina je završena rezultatom 22:21 a četvrta nerješeno 21:21.

Aleksandar Ivetić, strijelac 24 koša

U pobedničkoj ekipi domaćeg Prijedor Spartaka najefikasniji je bio Aleksandar Ivetić sa postgnuta 24 koša. Nemanja Stanković je postigao 19, Bojan Lulić 14, Ivan Vujičić 12, Sergej Todorović 8, Ognjen Kragulj 4. Po dva koša postigli su Lazar Dražić, Marko Radun i Kolja Vučinić koji je dobitovao za Prijedorčane. Još je igrao i Stefan Trninić.
Kod Sutjeske Stefan Milovanović je postigao 25 a Đorđe Savić 23 koša.
Zadovoljan novom pobjedom bio je trener Danilo Palalić.

Danilo Palalić, trener

– Čestitke igračima na pobjedi kao i pritivniku na dobroj igri. Nismo dobro otvorili utakmicu, bili smo jako dekoncentrisani i nismo donosili dobre odluke u napadu a pogotovo u odbrani. Druga četvrtina puno bolja, čvrsta i energičnija i sa njom sam zadovoljan. Drugo poluvrijeme smo uspjeli da kontrolišemo utakmicu i na momente je to djelovalo jako dobro ali smo takodje imali i puno oscilacija u igri, što mora da popravljamo u narednim utakmicama. Odbranili smo domaći parket, i okrećemo se narednom protivniku – kaže Palalić.
Sa 11 pobjeda i dva poraza Prijedor-Spartak je uknjižio 24 boda i vodeći su tim lige.
U narednom kolu slijedi gostovanje kod KK Sokolac. Oni su jesenas jedini odnijeli bodove iz Prijedora.

Milan Bogun