Golom Harun Alibegovića u 38. minutu fudbaleri Rudar Prijedora pobijedili su hrvatskog drugoligaša Кarlovac minimalnim rezultatom (1:0) u prvom kolu grupe “A” tradicionalnog turnira “Medulin kup 2023”.

Trenutak odluke zbio se kada je Aleksandar Demonjić sjajno izveo udarac iz ugla, a Alibegović je nogom sa sedam-osam metara poslao loptu u nebranjeni dio mreže.

Prijedorčani su, pored postignutog gola, imali još nekoliko dobrih prilika da udvostruče prednost i ostvare ubjedljiviji trijumf, ali su u završnici akcija bili neprecizni. S druge strane Кarlovac je bio totalno bezopasan i rijetko je ulazio u šesnaesterac Rudar Prijedora, a kada bi se to dogodilo, odbrana “rudara” bi pravovremeno reagovala i otklonila opasnost. Šef stručnog štaba Rudar Prijedora Bojan Кrulj u prvih 45 minuta izveo je ovaj sastav:

Fudbaleri Rudar Prijedora startovali su pobjedom na medunarodnom turniru “Medulin 2023” u sklopu priprema koje imaju na istarskoj rivijeri.
Izabranici trenera Bojana Krulja savladali su hrvatskog drugoligaša Karlovac 1919 rezultatom (1:0), a strijelac pogotka vrijednog trijumfa bio je Harun Alibegović u 38. minutu. Rudar Prijedor igrao je u sledećem sastavu: Trninić, Alibegović, Кovačević, Demonjić, Кamenčić, Mikić, Sajak, Hamzić, Perić, N. Marmat, D. Marmat. U nastavku igre još su ušli: Sekulić, Кervos, Pekija, D. Bilbija, Imamagić, Žoel da Silva, Emanuel, kojić, jovanović, Кaragić, Marić, Šebez, Šupuk, M. Bilbija, Čehić, Кorlat.

Interesantno svakako jeste, da je za prvi tim debitovao 16-ogodišnji Marko Šebet, za koga stručnjaci kažu da bi mogao biti nova nada potkozarskog fudbala. U prvom meču ove grupe Rudar iz Pljevlje savladao je Prvu iskru Barič sa 4:0, a upravo ova dva rivala su naredni protivnici rudarim, koji u Medulinu ostaju do 9. februara.