U Manastiru Klisina danas je služena sveta liturgija, povodom Sretenja Gospodnjeg, druge slave ove svetinje. Ovaj manastir posvećen je Svetoj Velikomučenici Marini, koja se praznuje 30. jula, ali je prvobitni srednjovjekovni hram bio posvećen Sretenju. Zato mještani Ništavaca i okolnih sela od davnina imaju naviku okupljanja u manastiru na Sretenje.

“Vladika je donio odluku da mi svake godine slavimo Sretenje Gospodnje kao svoju drugu slavu. Manastir je posvećen Svetoj velikomučenici Marini, a druga slava našeg manastira je Sretenje Gospodnje. To je predslava našeg manastira”, rekao iguman Vasilije.

Bitno je da se narod okuplja oko pravoslavnih svetinja i to ne samo na značajne datume, poručio je vladika bihaćko-petrovački Sergije.

“Mislim da narod ovdje dolazi, jer se duhovno preporodio, tako da je to vrlo značajno za naš narod na ovim prostorima. Veliki je broj mladih. Dolaze ljudi da duhovno okrijepe svoju dušu, u ovo teško vrijeme za cijelo čovječanstvo”, dodaje on.

Manastir Klisina rušen je i paljen za vrijeme turske vladavine, ali i u Drugom svjetskom ratu. Početkom devedesetih godina, na ovim mjestu sagrađena je crkva, a svetinja je 1998. godine proglašena manastirom.

Kozarski