Na dionici regionalnog puta R-475- a Novi Grad – Karan u toku je postavljanje asfalta u dužini 2,5 kilometara.

Izvođač radova su “Prijedor putevi”, a načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača istakao je da je ovaj regionalni put veoma važan za opštinu Novi Grad.

– Ovaj put je veoma važan za našu opštinu i nakon dugo vremena poduzete su prave aktivnosti. Danas se asfaltira dionica od 2,5 kilometara, a jako je važno spomenuti da ćemo u ovoj godini imati značajne radove na ovom potezu. Treba još istaknuti da smo dugo godina insistirali da se ovaj asfalt postavi i nakon dosta napora to je uvaženo. Nastojimo da rješavamo probleme na našoj opštini i u fokusu će takođe biti i vodosnabdijevanje – rekao je Drljača.

Predsjednik mjesne zajednice Mala Žuljevica Milorad Trivanović izjavio je da je ovo veliki dan za mještane Male Žuljevice, a i drugih sela.

– Ovo nije veliki dan samo za mještane Žuljevice, već i mještane Derviša, Devetaka i Prusaca. Zahvaljujući Vladi Rrpublike Srpske i opštini Novi Grad danas je počelo asfaltiranje koje će zasigurno mnogo značiti prije svega nama, jer su rješeni višedecenijski problemi mještana i svi problemi oko održavanja kako u zimskom tako i u ljetnom periodu. Pogotovo me raduje činjenica da će veliki broj dječice na put do škole ići asfaltiranim putem. Kako smo čuli danas očekujemo i nastavak asfaltiranja ove putne dionice i sigurno da će sam asfaltni kolovoz vratiti sve ljude u selo, a zasigurno i realizacija projekta vodosnabdijevanja čiji je početak realizacije planiran za ovu godinu – kaže Trivanović.

Stanovnik Male Žuljevice Radoslav Labus rekao je da će asfaltiranje mnogo značiti za ovaj kraj.

– Mnogo nam ovo znači, svi smo srećni i zadovoljni. Proslavili smo ovo asfaltiranje i nadam se da će biti još ovakvih aktivnosti – izjavio je Labus. U toku 2023. godine kako je najavljeno možemo očekivati još ovakvih akcija.

radionovigrad