Nemanja Pekija i Bojan Krulj

U četvrtini finala Kupa BiH FK Rudar Prijedor sutra je gost premijerligaša FK Tuzla Siti. Tuzlaci su u osmini finala, boljim izvođenjem jedanaesteraca eliminisali domaći Široki Brijeg. Rudar-Prijedor, sa dva igrača manje, boljim izvođenjem 11-eraca, bio je uspješniji od banjalučkog Borca.
Bojan Krulj, novi kormilar “rudara”, nakon uspješnog debitanskog nastupa u Prijedoru, ne krije ambicije za plasman u polufinale Kupa BiH.

Bojan Krulj, trener FK Rudar-Prijedor

– Ispred nas je jedna zahtijevna utakmica protiv premijerligaša Tuzla Sitija. Sigurno nas očekuje jedna ozbiljna takmičarska utakmica. Sreća je da imaju dve utakmice. Naše ambicije su da pokušamo da napravimo što bolji rezultat u prvom meču i da pred našom publikom napravimo još jedan podvig i da se plasiramo u naredno kolo. Respektujemo ekipu Tuzla Sitija. Sigurno da su ozbiljna ekipa, imaju ozbiljan kadar i dobrog trenera. Mi imamo naše ambicije i suprostaviti ćemo se u pravom svjetlu – istakao je na pres konferenciji Krulj.
Krulj neće moći računti na trojicu igrača.

Kapiten Nemanja Pekija pred gostovanje u Srebreniku kaže:

Nemanja Pekija, kapiten FK Rudar-Prijedor

– U svakom slučaju sigurno nas očekuje teška i zahtjevna utakmica. Teren je u lošem stanju. Ekipa Tuzla Citi je odlična ekipa a trenutno stanje na tabeli ne pokazuje njihovu pravu snagu. Mi ćemo dati sve od sebe, kao protiv Borca i pokušati da ostvarimo što bolji rezultat pred revanš u Prijedoru – rekao je Pekija.
Revanš meč je 15.marta na Gradskom stadionu u Prijedoru.

Milan Bogun