Obzirom da je start prvenstva prolongiran za sedam dana, Omarska i Rudar su iskoristili prazan termin da odigraju pripremnu utakmicu. Utakmica je odigrana na stadionu u Gomjenici u ”jutarnjem” terminu sa početkom od 9:30, ali su brojni gledaoci imali priliku da vide jednu odličnu fudbalsku predstavu, sa puno tempa, nadigravanja, lijepih akcija i zaista mnogo prilika pa je pravo čudo da je utakmica završena sa samo dva pogotka. Oba je postigao Da Silva i Rudar je slavio sa 2-0,  s tim da je i Omarska imala svoje prilike, pa je mogla izbjeći poraz da su napadači imali malo više sreće i preciznosti u samoj završnici.

Na samom početku utakmice Rudar je opasno zaprijetio, ali je Da Silva, najistaknutiji igrač utakmice, propustio šansu da vrlo rano dovede Rudar u vođstvo. Nakon toga, Omarska je opasnije prijetila, Vračar je bio sam pred golmanom Sekulićem, koji je zaustavio njegov pokušaj, Kopanja je pogodio prečku, a Rastoka je dva puta dobro šutirao, ali zamalo pored gola Rudara.

Sa druge strane i Rudar je imao nekoliko prilika, ali je dobro branio i Vujičić na golu Omarske. Ipak, u 35.minutu Da Silva uspjeva zatresti mrežu Omarske i dovesti Rudar u vođstvo od 1-0.

U drugom poluvremenu viđeno je manje prilika. Treneri su izvršili brojne izmjene, viđena je i dalje jedna odlična utakmica, sa mnogo trčanja, ali samo još jedan gol koji je takođe postigao Da Silva za konačnih 2-0 za Rudar.

Šef stručnog štaba “rudara” Bojan Krulj naglašava da u proljećnoj premijeri, kada dočekuje lidera Krupu, neće moći računati na četiri igrača, ali da ima alternative koje mogu odgovoriti svim zahtjevima.

Bojan Krulj, šef stručnog štaba “Rudar-Prijedora”

– Morali smo protiv “Omarske” da izmješamo malo ekipu. Ostavili smo dobar i karakteran utisak. Sada je sve podređeno utakmici sa Krupom, koja ima odličnu ekipu. Poštujemo taj sastav, ali na nama je da pružimo maksimum. Oni koji nedostaju, dobiće adekvatne zamjene, a na njima je da ih iskoriste na pravi način – naglasio je Bojan Krulj.
“Rudari” zbog kartona na proljećnoj premijeri neće moći nastupiti Alibegovič, Pekija, Marmat i Marić.

I u taboru Omarske su veoma zadovoljni viđenim, ostaje mali žal za neiskorištenim prilikama i boljim rezultatom, ali je očigledno da je ekipa spremna, fizički pripremljena, da ima i glavu i rep i da sa mnogo optimizma ulazi u nastavak prvenstva.

Gomjenica: Rudar – Omarska 2-0

Silva ‘35, ‘58

Sudija: Davidović Nemanja (Prijedor)

Rudar:  Sekulić, Kojić, Kamenčić, Sajak, M. Bilbija, D. Bilbija, Kovačević, Demonjić Radaković, Silva. Igrali još: Trninić, Pekija, Alibegović, Dragić, Šušuk, Marmat, Tomić, Perić, Jovanović, Raković. Trener: Bojan Krulj

Omarska: Vujičić, Stojnić, Jovičić, Ratković, Anđić, Grahovac, Vračar, Šunić, Kopanja, Rastoka, Jaćimović. Igrali još: Panić, Zdjelar, Romanić Darko, Romanić Bojan, Jaćimović D, Marko Jokić, Trkulja David.