Košarkaši Akademca Banjaluka nanijeli su neočekivani poraz 82:80 domaćem Prijedor-Spartaku. Nakon prve i druge četvrtine bilo je 19:19.Akademci su za koš (22:21) bili bolji u trećoj i četvrtoj četvrtini.
U pobjedničkom timu najefikasniji je bio Kristijan Ateljević sa 26 koševa. Isti učinak imao je i domaći igrač Nemanja Stanković. Srđan Lončar je postigao 12, Lazar Dražić 10, Bojan Lulić 9, Aleksandar Ivetić 8, Kolja Vučenić 8, Marko Radun 4, Srđan Todorović 3, Ognjen Kragulj.
Klupa: Vladimir Gavranović, Ivan Vujičić, Aleksa Trninić.
Akademci su, nakon superiornih igara i rezultata, iznenadili i očitali lekciju izabranicima Danila Palalića.
Iz ovog poraza svi će izvući pouku kaže za naš portal Palalić.

Danilo Palalić

– Loše veče sa naše strane. Odigrali smo bez potrebne energije i koncentracije, nismo bili na potrebnom nivou i nismo zaslužili da dobijemo utakmicu. Nakon serije pobjeda i dobrih igara i rezultata desila se i jedna loša utakmica sa naše strane i to se dešava. Jednostavno morate svako veče biti u punom fokusu, imati ogromnu želju i motivaciju da dobijete bilo koga u ovoj ligi, kako kući tako i na strani. Sinoć to nije bio slučaj. Sve u svemu, nemamo prostora za previše priče. Možda je ovaj poraz dosao u pravom trenutku i treba da naučimo iz njega i izvučemo pouku za nastavak sezone. I dalje smo prvi i imamo sve u našim rukama. Idemo dalje, kroz trening ćemo se truditi da ispravimo greške i ostvarimo zacrtane ciljeve kaže Palalić.
Uprkos porazu Prijedor-Spartak je lider lige. U narednom kolu gost su Slobode Novi Grad.

Milan Bogun