Na državnom prvenstvu BiH za seniore u boksu članovi BK Pobjednik Prijedor Nikola Ivković i Kenan Ćatić osvojili su zlatne medalje. Domaćin trodnevnog pojedinačnog prvenstva bio je BK Živinice. Prijedorčani su bili među najuspješnijim borcima ovog državnog šampionata.
Zadovoljan usjehom bio je trener Željko Stegić koji je za naš portal izjavio:

trener Željko Stegić

– Bokserski klub Pobjednik Prijedor na Državnom prvenstvu je nastupio sa dva takmičara i oba su osvojila titulu državnog šampiona. Nikola Ivković je u finalu pobjedio boksera Hamzu Eroglua iz BK Zlatni Ljiljani Sarajevo. To je Ivkoviću 13 titula državnog šampiona. Zanimljivo da je protivnik u polufinalu Ivkoviću predao meč. Kenan Ćatić (80 kg) je nokautom u finalu, pobjedio boksera Zijada Čavkunovića iz BK Zlatni Liljani Sarajevo. Oba naša boksera su izborili mjesto u reprezentaciji BiH. Uskoro nas očekuju međunarodni turniri – ističe Stegić.

Nikola Ivković 13. put odbranio titulu Državnog prvaka

Bokserska legenda Dragomir Dragan Vujković: petostruki šampion Balkana, dvostruki šampion Mediterana, šestostruki državni prvak Jugoslavije i osvajač dva svjetska srebra pohvalio je nastup boksera Pobjednika.

Bokserska legenda Vujković pohvalio je nastup boksera “Pobjednika”

Bokserski klub Pobjednik Prijedor u proteklih sedam dana vitrine kluba obogatio je za tri zlatne i dvije bronzane medalje.

Salešević i Jeftenići

Podsjetimo da je na pojedinačnom prvenstvu BiH za mlađe kategorije u Banjaluci, Tarik Salešević (60 kg) osvojio zlatnu medalju i status državnog reprezentativca.
Treća mjesta su osvojili Đorđe (52) i Luka Jeftenić (75 kg).
Treninzi u prostorijama BK Pobjednik, hala Celpak, Aleja Kozarskog odreda, održavaju se ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19 časova.

Milan Bogun