U organizaciji Šahovskog kluba “Rudar” održan je tradicionalni Osmomartovski šahovski turnir za dame. Prvo mjesto osvojila je Sara Jaćimović, drugo Jovanka Stojčević, a treće Maja Kovrlija.
Na ovom turniru učestvovalo je 12 šahistkinja. 2elja organizatora je bila da okupe dame koje su ostavile ili će tek ostaviti traga u prijedorskom šahu. Mlade nade ovog kluba ne kriju zadovoljstvo što imaju priliku da uče od iskusnijih šahistkinja. Jedna od njih je svakako Sara Jaćimović, pobjednik ovog turnira. Jaćimovićeva je osvojila brojne nagrade na domaćim i medunarodnim takmičenjima.
Šahovski klub “Rudar” broji oko 50 članova. lz ovog kluba pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže u novim prostorijama, koje se nalaze na Pećanima. “Redovno se sastajemo i igramo šah. Nama je od velikog značaja što smo dobili nove prostorije, gdje ćemo moći da seokupljamo i organizujemo takmičenja. Hvala gradonačelniku i Gradskoj upravi”, rekla je Branka Gajić, predsjednik Skupštine Šahovskog kluba “Rudar”.
Svim učesnicima turnira uručene su novčane nagrade i po cvijet povodom Medunarodnog dana žena. Osmomartovski šahovski turnir podrž'ala je Gradska uprava Prijedor.

Kozarski